۶ مطلب در تیر ۱۴۰۳ ثبت شده است

نکات مهم در مصرف زرشک

نکات مهم در مصرف زرشک : 

  • قبل از مصرف زرشک با پزشک خود مشورت کنید، به خصوص اگر از داروهای خاصی استفاده می‌کنید یا بیماری خاصی دارید.
  • از مصرف بیش از حد زرشک خودداری کنید.
  • اگر باردار یا شیرده هستید، از مصرف زرشک خودداری کنید.
  • اگر بیماری‌های کبدی یا کلیوی دارید، در مصرف زرشک احتیاط کنید.

عوارض جانبی:

  • مصرف زرشک در مقادیر زیاد ممکن است باعث ناراحتی معده، اسهال و استفراغ شود.
  • زنان باردار و شیرده باید قبل از مصرف زرشک با پزشک خود مشورت کنند.
  • افراد مبتلا به بیماری‌های کبدی و کلیوی باید در مصرف زرشک احتیاط کنند
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
Abram Barberry

زرشک تازه چه فصلی میاد ؟

از لیست سولاتی که جستجوگران از گوگل می پرسند می توان به این سوال عامیانه رسید که زرشک تازه  چه فصلی میاد؟‌جواب این سوال به این شره است:‌ زرشک سیاه کمی زودتر از زرشک قرمز پرورشی جمع آوری میشود. اما به طور کلی اواسط فصل پاییز و شاید در برخی مناطق اوایل مهرماه فصل چیدن زرشک است. با اینکه زرشک در فصل پاییز که بارندگی زیاد است به ثمر می نشیند، اما به خاطر موقعیت جغرافیایی منطقه خراسان جنوبی، بارش حتی در فصل پاییز زیاد نیست. از این رو معمولا کشاورزان خراسان جنوبی، بی دغدغه زرشک را در زیر نور خورشید خشک می کنند. البته مدل دیگری نیز برای خشک کردن زرشک وجود دارد که حاصل آن زرشک پفکی است. در این روش باید زرشک بدور از نور مستقیم آفتاب و کاملا در سایه خشک شود.

 

بیشتر بخوانید:‌تفاوت زرشک پفکی و زرشک دانه اناری

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
Abram Barberry

تولید زرشک پلویی در بیرجند

 

زرشک پلویی در فرهنگ غذایی ایران

زرشک پلویی نام دیگر همان زرشک بی دانه خشک شده قرمز است که ایرانیها آن را خوب می شناسند و در سبد غذایی ما و فرهنگ ما جایگاه ویژه دارد. آن گونه که زرشک در ایران خریداری  و مصرف غدایی می شود در دیگر کشور ها اتفاق نمی افتد چراکه زرشک را نمی شناسند.  زرشک با دوست و همدم دیرین خود زعفران در بسیاری از غذاهای ایرانی نقشی برابر دارند.  برای مثال زرشک پلو با مرغ (Chicken rice With Barberry and Saffron) یا تهچین و مرصع پلو ( jewellery rice ) از این خانواده اند. 

بیشتر بخوانید: زرشک پفکی

 

میوه زرشک (Barberry Fruit) به صورت خشک و تازه آن و  همچنین به عنوان یک چاشنی غذایی تقریبا می شود گفت در تمام کشور های دیگر ناشناش است. البته گزارشهایی از بعضی از روستاهای هند در اختیار است که نشان از رویش این میوه به صورت وحشی در ان کشور و استفاده روستاییان  و بومیان آن از گونه از میوه زرشک (Barberry Fruit) دارد.

 

تولید زرشک در خراسان جنوبی و در شهرستانهای بیرجند (Birjand) و قاین  (Qaen) و توابع آن ها صورت می گیرد. زرشک پلویی از نظر تجاری انواع مختلفی دارد. برای خرید زرشک پلویی لازم است شناخت کافی در مورد ویژگی های انواع آن داشته باشید در این مبحث در نظر داریم به طور کامل ویژگیهای ظاهری این محصولات را برای شما شرح دهیم. در زیر نمونه از از درختچه زرشک (Barberry Plant) که البته درست تر آن barberry Bush  است را ببینید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
Abram Barberry

قیمت زرشک سحرخیز

زرشک سحرخیز یکی از گرانترین برند های زرشک در بازار است. از جمله سایر مارک های زرشک در بازار می توان به لیست زیر اشاره نمود.

  • زرشک گلستان
  • زرشک خشکپاک
  • زرشک گلها
  • زرشک طوس
  • زرسک فامیلا
  • زرشک زرفود
  • زرشک آبرام

قیمت زرشک سحرخیز به نسبت سایر برندها بیشتر است. اما کیفیت زرشک گلستان بسیار بهتر از سایر برند ها می باشد.  درمقام مقایسه زرشک گلستان از مزایای زیر برخوردار است.

  • زرشک گلستان در تمام طول سال پفکی است.
  • میزان دانه های لهیده کمتر از یک درصد دارد.
  • میزان دانه های پوچ و نارس آن کمتر از یک درصد است.
  • میزان دانه های دم دار آن در حد صفر است.

ما در مقاله ای به مقایسه قیمت زرشک سحرخیز و گلستان پرداخته ایم.

    ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
    Abram Barberry

    گونه های زرشک

    گونه‌های زرشک

    در جهان بیش از 500 گونه زرشک وجود دارد که در مناطق مختلف جهان، از جمله اروپا، آسیا، آفریقا و آمریکای شمالی می‌رویند. برخی از مهم‌ترین گونه‌های زرشک عبارتند از:

     

    • زرشک معمولی (Berberis vulgaris): این گونه، رایج‌ترین نوع زرشک است که در سراسر اروپا، آسیا و آمریکای شمالی می‌روید. زرشک معمولی، میوه‌ای قرمز رنگ با طعمی ترش و ملسی دارد و از آن در تهیه انواع غذاها، دسرها و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود.
    • زرشک ژاپنی (Berberis thunbergii): این گونه، بومی شرق آسیا است و به دلیل برگ‌های سبز و براق و میوه‌های قرمز روشنش شناخته می‌شود. زرشک ژاپنی، بیشتر به عنوان گیاه زینتی استفاده می‌شود، اما میوه‌های آن نیز خوراکی هستند.
    • زرشک چینی (Berberis juliana): این گونه، بومی چین است و به دلیل میوه‌های بزرگ و قرمز رنگش شناخته می‌شود. زرشک چینی، طعمی ترش و ملسی دارد و از آن در تهیه انواع غذاها، دسرها و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود.
    • زرشک هیمالیا (Berberis nepalensis): این گونه، بومی هیمالیا است و به دلیل میوه‌های سیاه رنگش شناخته می‌شود. زرشک هیمالیا، طعمی ترش و تند دارد و از آن در تهیه انواع غذاها و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود.
    • زرشک اوراسیایی (Berberis aristata): این گونه، بومی اروپا و آسیا است و به دلیل میوه‌های قرمز رنگش شناخته می‌شود. زرشک اوراسیایی، طعمی ترش و ملسی دارد و از آن در تهیه انواع غذاها، دسرها و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود.

    علاوه بر این گونه‌ها، زرشک‌های دیگری نیز وجود دارند که هر کدام ویژگی‌ها و خواص خاص خود را دارند. زرشک‌ها نه تنها در آشپزی و طب سنتی کاربرد دارند، بلکه به دلیل زیبایی ظاهریشان در باغ‌ها و فضای سبز نیز کاشته می‌شوند.

    بیشتر بخوانید: خرید و فروش زرشک در تهران

    ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
    Abram Barberry

    غذاهایی که با زرشک پخته می شود.

    غذاهایی که با زرشک پخته می شود.

     

    زرشک به صورت سنتی با غذای ایرانی در آمیخته است. از جمله غذاهایی که در پخت آن از زرشک استفاده می شود، می توان به لیست زیر اشاره نمود:

     

    • زرشک پلو با مرغ
    • تهچین
    • دلمه
    • قیمه نثار
    • انواع سوپ ها
    • ماکارونی
    • سالاد ها 
    • کوکو 

    البته این موضوع بیشتر به ذائقه مردم بر می گردد. در خورشت  و ابگوشت نیز گاهی مردم از زرشک استفاده می کنند.

     

    در مورد زرشک بیشتر بخوانید: زرشک صادراتی

     

    ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
    Abram Barberry