زعفران
زعفران یکی از گرانبهترین و ارزشمندترین ادویههای جهان است که به دلیل عطر، طعم و رنگ بینظیرش شناخته میشود. این ادویه از کلاله خشکشده گل زعفران (Crocus sativus) به دست میآید و به عنوان "طلای سرخ" نیز معروف است. زعفران علاوه بر استفاده در آشپزی، دارای خواص دارویی و درمانی متعددی است. در ادامه، به بررسی کامل زعفران، انواع آن، خواص و روشهای تشخیص زعفران اصل میپردازیم.
منشأ و تاریخچه زعفران
زعفران بومی مناطق مدیترانهای و آسیای جنوب غربی است.
ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران در جهان است و شهرهایی مانند مشهد، قائنات و تربت حیدریه به عنوان قطبهای اصلی تولید زعفران شناخته میشوند.
- زعفران از دیرباز در فرهنگهای مختلف به عنوان ادویه، رنگدهنده و دارو استفاده میشده است.
- بیشتر بخوانید: خرید و فروش زعفران