در اینجا به نقش کیفیت در قیمت زرشک  و ماندگاری زرشک و حفظ کیفیت آن می پردازیم.

حفظ کیفیت و ماندگاری زرشک 

موارد مصارف خانگی زرشک در تمام مدت سال با توجه به یگانه بودن فصل برداشت زرشک ایجاب می‌کند که زرشک در مدت زمانی طولانی تا فرا رسیدن فصل برداشتی دیگر دوام داشته باشد و احتیاجات خانوارها و رستوران‌ها و هتل‌ها را برطرف کند. برای نیل به این هدف زرشک را بعد از برداشت به روش‌هایی چند خشک می‌کنند و مقدار زیادی از آب آن را می‌گیرند. خشک کردن میوه‌ها و سبزی‌ها از زمان‌های دور و دراز مرسوم بوده و موجبات رضایت و جمعیت خاطر مردم را در تمام مدت سال فراهم می‌کرده است. هم اکنون نیز برای دسترسی به محصول خشک شده از هر میوه‌ای با مانعی در بازار مواجه نمی‌شویم.  خشک کردن محصولات زراعی سلامت و طول عمر آنها را ضمانت می‌کند و زرشک نیز در این قاعده می‌گنجد. در واقع برای پیشگیری از رواج میکروب‌ها و آلودگی‌ها و فعل و انفعالات شیمیایی آسیب‌زا زرشک خشک می‌شود. با خشک کردن زرشک فضای کمتری در حمل و نقل این محصول به شهرهای دیگر اشغال می‌شود و در هزینه و زمان صرفه‌جویی می‌شود ولی این سوال مطرح می‌شود که چگونه باید زرشک را خشک کنیم تا به مرغوبترین محصول ممکن برسیم و آیا اصولاً نحوه خشک کردن زرشک در درجه کیفی آن تاثیر گذار است؟ زرشک به شیوه‌های دستی و ماشینی متنوعی خشک می‌شود و هر کدام از این روش‌ها مزایا و معایب خود را دارند. نحوه خشک کردن زرشک بر قیمت آن به طور مستقیم تأثیرگذار است و هرچه از فشار و گرمای کمتری به زرشک وارد شود محصول غایی عالی‌تری خواهیم داشت. در روش‌های مدرن که بر اساس ماشین‌های پیشرو کار می‌کنند از حرارت مستقیم و غیرمستقیم استفاده می‌شود. زرشک در اتاقک‌های دردار کوچکی که طبقه بندی شده است قرار می‌گیرد و هوای داغ از میان لوله‌هایی در مجاورت میوه‌های زرشک می‌گذرد. این شیوه کیفیتی آنی و ناگهانی دارد و آب میوه‌ها به سرعت گرفته می‌شود اما در شیوه‌های سنتی که در محیط‌های سربسته و پاکیزه و دور از مزاحمت پرندگان و حشرات انجام می‌شود زرشک روی چوب بست‌هایی چیده می‌شود و آب آن در دراز مدت و بدون حرارت مستقیم خورشید یا گرمای مصنوعی تبخیر می‌شود. در این شیوه که محصول بسیار تمیز و با کیفیتی به دست می‌دهد بهترین نوع زرشک حاصل می‌شود که به آن زرشک پفکی می‌گویند و برای صادر کنندگان حکم طلای سرخ را دارد. روش‌های سنتی و مدرن هر کدام انواع مختلفی دارند که محصولشان درجات کیفی متفاوت و قیمت‌های گوناگونی را دارا هستند. زرشک خشک شده در تمام فصول سال در انواع غذاهای ایرانی استفاده می‌شود و بسته بندی آن بسیار آسان و حمل و نقلش بی‌زحمت می‌باشد.

 

نقش کیفیت در قیمت زرشک

قیمت زرشک به عوامل بسیاری بستگی دارد که از جمله ان ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. نوع زرشک - قیمت زرشک سیاه با قیمت زرشک قرمز متفاوت است. همچنین  قیمت زرشک سیاه بی هسته با قیمت زرشک سیاه هسته دار متفاوت می باشد. 
  2. تازه بودن یا خشک بودن زرشک
  3. حجم زرشک خریداری شده. قیمت زرشک عمده فروشی  با قیمت زرشک خرده فروشی تفاوت دارد
  4. زرشک فروخته شده فله است یا بسته بندی شده 
  5. و در نهایت مهمترین عامل در قیمت زرشک، کیفیت آن می باشد. یک زرشک مرغوب باید یکدست، خوشرنگ و عاری از الودگی های خارجی باشد.  همچنین در مورد زرشک خشک قرمز، پفکی بودن یا دانه اناری بودن آن نیز اهمیت دارد. تفاوت قیمت زرشک پفکی با قیمت زرشک دانه اناری گاهی به ۲۰ هزار تومان نیز می رسد. 

 

 مدیر فروش خانم شادمان
شماره موبایل 09122980199
شماره دفتر 021-86046255
کانال تلگرام Zereshk_price@
پاسخگویی تلگرام barberry_abram@
پاسخگویی واتس اپ کلیک کنید
پست الکترونیکی info@abramfood.com
آدرس شرکت تهران، یوسف آباد، خیابان ١٢، پلاک ٢٨

قیمت زرشک پفکی، قیمت زرشک دانه اناری، قیمت زرشک مرغوب، قیمت زرشک اعلا، فروش انواع زرشک، خرید انواع زرشک ، فروش زرشک سیاه هسته دار، فروش زرشک سیاه کرمانشاهی